Cum să sotez ciupercile?

FullSizeRender-4

 

Cum e și vorba 'ghici ciupercă ce-i?' Păi ce să fie, un woc cu ciuperci pleurotus și champignon sotate în ulei de măsline. 

Am ajuns ieri acasă fix la ora prânzului fără să fi mâncat nimic prin oraș. Aveam două casolete de ciuperci, dovlecel și un pachet de tăiței Soba din hrișcă. În zece minute am avut masa gata. Dar acum nu scriu despre tăițeii mei de toate zilele ci despre ciuperci. Nu gândiți că înlocuiesc carnea cu ciupercile, nu-i cazul, îmi plac prea mult ciupercile ca să fac asa ceva. 

Poate vă întrebați de ce nu-i tigaia plină cu apă dacă am sotat ciupercile? Este un truc simplu, nu pun sare peste ele. Sarea scoate apa din ciuperci și totul se transformă într-o 'bală' scuzați-mi exprimarea. Le pun în tigaie când este bine încinsă, la foc iute cu puțin ulei de măsline. Învât vreo' două minute. Atât.

Cu puțină ceapă verde deasupa, merg minunat pe o bucată de pâine.