Cum se gătesc legumele verzi?

FullSizeRender-4

 

Cum păstrez verdele cel mai verde?

Ati auzit pe cineva spunând că broccoli este gustos? Eu chiar nu. Părerea generală că broccoli este 'mâncare sănătoasă' dar cui ii place? Partea cea mai proastă este că nu-i nici măcar sănătos dacă îl fierbi până își pierde culoarea și degajă mirosul specific pentru broccoli și conopidă, sulfuros. Să nu mai spun că dintr-o legumă delicioasă devine ceva, de'a dreptul scârbos. 

În copilărie, făcea mama conopidă cu pulpe de pui la cuptor. Vai ce fel mirosea în casă! Horror! Și o lăsa o oră să tot fiarbă așa. De atunci știu că aceste legume se mănâncă crude și aproape crude, altfel nu e cu putință. 

OK, So...... când vine vorba despre: broccoli, conopidă, mazăre ambrozie (mange tout, se mănâncă cu păstaie) sau chiar dovlecel (dacă îl vreau gătit, de regulă îl mănânc crud sau la grătar, tigaie), varză de bruxelles, le gătesc în aceelași fel. 

Pun o casoletă cu apă pe foc, pregătesc legumele, pregătesc un castron cu apă rece și gheață. Opăresc legumele după următorul grafic:

- Broccoli buchețele mici, 30 de secunde

- conopida buchețele mici, 30 de secunde

- mazărea ambrozie, 2 minute

- varza de bruxelles tăiată pe jumătate, 5 minute

Le scot și le pun în castronul cu apă și gheață. Când se răcesc bine, le scot pe un prosop de hartie și le las la uscat. Easy does it!

Ahhh cu cele din imagine mi-am făcut tăiței de orez cu lapte de cocos, legume verzi, iarbă de mare(o algă) și pește. 20 de minute a durat toată dandanaua.

 

 IMG_6160