Pesto de leurda și o tartină cu somon

Tartină cu pesto de leurdă, conopidă și somon marinat

 

Pesto de leurdă, varianta mea adaptată. 

Ieri am fost de o hărnicie ieșită din normal. Am gătit din cale afară, am făcut până și un tortuleț la cererea familiei. Eu recunosc că sunt foarte comodă în bucătăria de acasă și prefer preparatele foarte rapide. Dar sunt zile și zile. Ca să înțelegeți, am pregătit dimineața ouă fierte în apă cu spanac și ciuperci marinate, la prânz ravioli umpluți cu ciuperci *totul făcut de la zero, supă de legume cu lobodă și quinoa acrită cu măcriș, seara salată cu năut și un tortuleț cu smochine și cardamom. Printre toate astea, am făcut și pesto de leurda.... demențial! Yep, am fost harnică!

Azi este despre aceast pesto de leurda fantastic. Mă gândesc serios cum să o păstrez pentru la iarnă, cred că o voi congela. Încă nu știu dacă să pun leurda ca atare, în pungulițe sau să o opăresc. Parcă e păcat de ea să o stric cu apa fiartă. Un lucru îmi e clar, nu vreau să stau fără ea până la primăvară. 

Dacă aveți idei sau deja o păstrați cumva, sunt recunoscătoare pentru orice sfat îmi lăsați în comentarii. 

Ok, so... asta e rețeta:

- o cană de migdale hidratate peste noapte

- o legătură de leurdă

- 50 ml ulei de măsline

- un sfert de cană cu brânză Horezu (aceeași cană cu care ați măsurat migdalele)

- 3 linguri cu năut fiert

- sare

- un strop de apă dacă mai e necesar

Toate mixate bine de tot în blender. 

Tartina am făcut-o cu pesto de leurda, somon marinat de calitate, conopidă crudă și rucola.

Are gust de usturoi dar nu rămâne mirosul, este demențială!

 

Tartină cu pesto de leurda Pesto de leurda, somon și conopidă

 

Pentru mai multe idei de tartine follow the link

http://mirelaivascu.ro/?s=tartina