Pate de ficat

De obicei fac un singur bol cu pate de ficat pe tura pentru ca atat se mananca si il tin maxim trei zile in frigider. Asa am facut si de data asta. Fac mai multe variante in functie de ce ingrediente am prin casa. Azi am facut din ficat de curcan cu ceapa si lamaie.

Ingrediente:

250 gr ficat de curcan, -

1 catel de usturoi,

2 foi dafin,

o ceapa alba mica,

1 ceapa verde,

100 gr lapte,

patrunjel proaspat,

sare, zeama de lamaie, unt clarifiat.

Mod de lucru pentru un minunat pate de ficat:

Am incins bine o tigaie de inox si am pus o lingura cu unt clarifiat. Am adaugat ficatul, ceapa tocata, usturoiul si frunzele de dafin. Le-am sotat pana s-au rumenit ficatii apoi am adaugat apa cat sa-i acopere. Am gatit sub capac aproximativ zece minute apoi am indepartat capacul si am adaugat laptele. Am continuat sa gatesc inca cinci minute si am inchis focul. Am adaugat sare, piper alb, zeama de lamaie, ceapa verde si patrunjel proaspat. Am mixat totul cu ajutorul blenderului (nu am pus tot lichidul, aici trebuie sa vedeti din ochi cat din lichid are nevoie pentru a ajunge la o textura cremoasa). Am mutat totul intr-ul bol, am netezit si am acoperit cu unt clarificat. Am pus peste noapte la frigider.

http://mirelaivascu.ro/2017/05/09/pate-seminte-floarea-soarelui-si-spanac/